Zonne-energie

BTW op zonnepanelen

Koopt u als particulier zonnepanelen dan kunt u de btw (21%) op het materiaal (en eventueel montage 6%) terug vragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van acht zonnepanelen (2400 wattpiek) à 2783 euro levert dit 483 euro voordeel op.

Lees hier meer informatie

 

 

 

 

 

Bekijk hier onze zonneboiler pakketten

 

Bijna de helft van uw energie(kosten) voor warm water kunt u besparen als u kiest voor een zonneboiler. Bovendien voorkomt u flinke hoeveelheden CO2-uitstoot omdat zonne-energie gebruikt wordt in plaats van de reguliere brandstoffen.

Een zonneboiler gebruikt zonne energie niet voor het opwekken van elektriciteit, maar voor warm water. Een zonneboiler geeft geen energie terug aan het energienet (zoals bij zonnepanelen). 

Op het dak van de woning plaats je een zonnecollector. Deze is aangesloten op een buizenstelsel met daarin een vloeistof.

Met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De warmte gaat met de vloeistof door het buizenstelsel naar een boiler met water. De warmte verwarmt het water in het voorraadvat. Het voorraadvat kun je aansluiten op een cv-ketel of ander verwarmingssysteem, die het water uit de boiler zo nodig nog naverwarmt. Zo heb je dus warm water.

Bekijk hier onze zonneboiler pakketten

 

 

Bekijk hier onze Zonnepanelen pakketten

 

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs is de afgelopen vijf jaar gehalveerd. Ook als de zon niet schijnt is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden: zonlicht is onuitputtelijk en bij de omzetting van licht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen.

Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend. Wilt u nagaan of het mogelijk is om zonnepanelen op uw woning te plaatsen, en wat de geschatte kosten en baten zouden zijn? Bekijk hieronder onze standaard paketten, of neem contact met ons op voor een vrijblijvende en passende offerte.

 

Bekijk hier onze Zonnepanelen pakketten